Kidzlifestyle

Silke & Suus: Deense kindermode in Nederland

Net als ik, ontwikkelen veel Nederlandse mode-, maar vooral, zelfbewuste vrouwen (én mannen) een voorliefde voor Scandinavische merken. Mode met een uitstekende pasvorm, gemaakt van prachtige stoffen en in de regel ook nog eens prettig om te dragen. In één woord: Fijn!

Ook de Scandinavische kindermode merken krijgen langzaam aan meer bekendheid in Nederland en dat is –als je het mij vraagt- geheel terecht.
‘Clean cut’ kleding voor de allerjongsten. Soms gipsyachtig, romantisch & folkloristisch, maar vaker modisch en basic, in opvallende kleuren en/of prints. Niet a lá de Italianen en Fransen als minivolwassenen of aapjes in een pak gehesen kid, maar des kinds: vrolijk en speels.

Silke & Suus is één van die fantastische (Deense) merken die de Nederlandse markt komt veroveren. Ontwerpster Susanne Søllund heeft ‘het vak’ geleerd in Italie, Florence, en combineert haar vakkundigheid met haar Deense achtergrond om tot stijlvolle ontwerpen voor kidz te komen. “Kleding voor kinderen moet zowel praktisch als fun zijn." Silke, de 7-jarige dochter van Susanne, is de grootste inspirator & criticus van het merk en is om die reden verweven in de merknaam.

De soms romantische, maar vaak ook rauw ogende Silke & Suus collectie staat inmiddels bekend om haar gedurfde kleurgebruik, retro patronen en bijzondere details.
De Silke & Suus collectie is verkrijgbaar voor kidz van 2 tot 8 jaar. Maar ook voor de allerkleinsten maakt Silke & Suus een basiscollectie.

De collectie is naar Nederland gehaald door KiDi 4 Kids, die ook verantwoordelijk is voor de introductie van het ultra hippe Deense label Drappa Dot, waarover later meer.
Silke & Suus is vooralsnog alleen te koop bij Solutions for Kids, in Bussum, maar zal op korte termijn op veel meer locaties te vinden zijn.

Wil je méér info. over Silke en Suus (en/of Drappa Dot) neem dan contact op met KiDi for kids via info@kidi4kids.nl.

kleding